resmin alt tagı

ORAT Nedir?

261 Views

Havacılık endüstrisi, seyahat ve yolcu talebindeki küresel artış nedeniyle dünya çapında önceki yıllara nazaran önemli ölçüde gelişmiştir. Artan yolcu sayısının kesintisiz ve verimli akışını sağlamak için çeşitli hizmetler, sistemler ve tesisler sürekli olarak planlama, test etme ve geliştirme aşamasındadır. Havalimanı operasyonlarının başarılı ve kesintisiz akışına katkıda bulunan birçok faktör arasında en önemlilerinden biri, inşaat ve işletme aşamaları arasındaki boşluğu kapatmayı amaçlayan ORAT’tır.

ORAT Nedir?

ORAT (İşletmesel Hazırlık ve Havalimanı Transferi), yeni veya önemli ölçüde yükseltilmiş bir tesisin, projenin veya hizmetin inşaat aşamasından aktif canlı operasyonlara başarılı bir şekilde transferini dikkatli bir şekilde yönetmek için kanıtlanmış bir metodolojidir.

ORAT’ın amacı ise yeni bir tesisi veya projeyi, sanki yıllardır çalışıyormuş gibi bir açılış gününde işletebilmektir. ORAT, yüklenici gittikten sonra ortaya çıkabilecek her durumu veya acil durumu önceden tahmin eder ve operatörlerin ve havalimanı sahiplerinin hazırlıklı olmasına yardımcı olur.

ORAT Yöneticileri Ne İş Yapar?

İşletmesel Hazırlık ve Havalimanı Transferi, yani ORAT’ın uygulanması, zaman ve kaynak yatırımının yanı sıra özel uzman ekipleri ve havalimanı son kullanıcıları arasında yakın iş birliği gerektirir.

Havacılık yöneticilerinden oluşan uzman ekip, performansı ve gelişimi izlemek, eylemleri koordine etmek ve engellerin üstesinden gelmek için kendilerini hazırlamak için doğrudan havalimanı paydaşlarıyla birlikte çalışır.

 

No comments

resmin alt tagı

Herkes İçin Havacılık Derneği, 2015 yılında öğrenciler tarafından kurulan ve yönetilen bir dernek olarak İLK ve TEK olma özelliğiyle havacılık tarihine imzasını bırakmıştır.

Bugün itibariyle ise 3150+ üyesi ve 7 temsilciliği ile Havacılığın En Büyük Sivil Toplum Kuruluşu haline gelmiştir.

Mail Formu

     

    İletişim

    Yenişehir Mahallesi Osmanlı Bulvarı No:2 Ayport Sitesi A Blok Ofis No:2
    Pendik/ İstanbul

    info@herkesicinhavacilik.com