resmin alt tagı

Boarding Nedir?

674 Views

Boarding uçağa binilmeden önce yapılan son kontrolü ifade eder. Yolcular uçağa binmeden önce biniş kartları kimlikleri pasaportları ve hatta el bagajlarının son kez kontrol edildiği zamandır. Uçakta yapılan hazırlıklar bittikten sonra boardıng başlar ve son yolcu koltuğuna oturduğunda ve uçak kapısı kapatıldığında biter. Check-in işlemlerinde gözden kaçan bir durumun fark edilmesi ya da kapı kısmında başka uçuşa gidecek olan yolcuların araya karışmaması için özenle ve dikkatli yapılır.

Boarding Nasıl Yapılır?

Boardıng kontuar kapandıktan sonra arındırılmış bölge de yani uçağın yanaştığı kapı da başlar. Uçağın uçuş için hazırlıkları bittikten sonra ekonomi sınıfı yolcuların zone sırasına göre alınmasıyla başlar. Uçak körüğe yanaşmışsa eğer yolcu körükten geçerek uçağa biner. Açık alana yanaşmışsa eğer apron da bekletilir boardıng bitince cobus araçlarıyla uçağa geçerler. Yolculardan kimlik pasaport ve biniş kartı istenir ve kontrol edilir. Biniş kartı alınan yolcunun boardıng pass kısmı koparılır yolcuya verilir.

Son kontrol kısmı olduğu için yolcu son kez analiz edilir. Şüpheli davranış sergilerse ya da bir problem varsa yolcu kenara alınır. İşlemleri bekletilir. Bebek arabalı yolculardan arabalarını katlamalarını ve kenara koymaları istenir. Uçak altı Ekonomi sınıfı bittikten sonra bussiness class ve first class alınır. Tüm yolcular uçağa binip koltuklarına oturduktan sonra uçuş manifestosu yazılır ve pilota teslim edilir. Uçak kapısı kapanır ve boardıng sonlanır.

Pre-Boarding Nedir?

Özel durumu olan (hastalık, yürüyememe vb.) yolcuların boarding işlemlerinin herkesden önce yapılıp uçağa önce alınmasına denir.

 

No comments

resmin alt tagı

Herkes İçin Havacılık Derneği, 2015 yılında öğrenciler tarafından kurulan ve yönetilen bir dernek olarak İLK ve TEK olma özelliğiyle havacılık tarihine imzasını bırakmıştır.

Bugün itibariyle ise 3150+ üyesi ve 7 temsilciliği ile Havacılığın En Büyük Sivil Toplum Kuruluşu haline gelmiştir.

Mail Formu

     

    İletişim

    Yenişehir Mahallesi Osmanlı Bulvarı No:2 Ayport Sitesi A Blok Ofis No:2
    Pendik/ İstanbul

    info@herkesicinhavacilik.com