resmin alt tagı

Spotter’lar Ne İş Yaparlar?

573 Views

Türkiye de mesleki bir anlam son yıllarda kazanmış ama birçok yerde oldukça popüler olan bir meslek olan “havacılık fotoğrafçılığının” ismi spotterdır. Fotoğraf çekme eylemine spotting, fotoğrafı çeken kişiye ise spotter denir. Havacılığa ve fotoğrafçılığa merakı, ilgisi olan kişilerin zevkle yapabileceği bir iş bence. Fotoğraf çekerken yeni yerler görebilir yeni insanlarla tanışabilir ve yeni şeyler öğrenebilirsiniz.

Günümüzde birçok bilgiye ulaşmak çok kolay. Aynı durum uçuş bilgileri için de geçerli. Eğer kendinize gideceğiniz yerle ilgili, uçuşlarla ilgili, çekim yapacağınız saat, hava durumu gibi faktörlerle ilgili bir program hazırlarsanız ve elinizde profesyonel bir kamera bulunuyorsa sizin önünüzde durabilecek pek engel yok demektir. Fotoğrafçılık hakkında basit bilgiler, mükemmel pozu yakalamak için geçireceğiniz saatlerde fikir alışverişinde bulunabileceğiniz bir arkadaşınız varsa ve biraz da sabrınız bulunuyorsa neden siz de spotter olmayasınız? Spotter olmaya karar verirseniz fotoğraflarınız paylaşmaktan çekinmemelisiniz. Ayrıca havalimanlarının yasak olan bölümlerine girmemeli ve yasakları ihlal etmemelisiniz.  Eğer sizde spotter olmayı gerçekten düşünüyorsanız şimdiden alıştırma yapmaya başlamalısınız çünkü fotoğrafçılık hem de havacılık fotoğrafçılığı çok kolay bir iş değildir.

No comments

resmin alt tagı

Herkes İçin Havacılık Derneği, 2015 yılında öğrenciler tarafından kurulan ve yönetilen bir dernek olarak İLK ve TEK olma özelliğiyle havacılık tarihine imzasını bırakmıştır.

Bugün itibariyle ise 3150+ üyesi ve 7 temsilciliği ile Havacılığın En Büyük Sivil Toplum Kuruluşu haline gelmiştir.

Mail Formu

     

    İletişim

    Yenişehir Mahallesi Osmanlı Bulvarı No:2 Ayport Sitesi A Blok Ofis No:2
    Pendik/ İstanbul

    info@herkesicinhavacilik.com