resmin alt tagı

Gibraltar Uluslararası Havalimanı’nın Diğer Havalimanlarından Farkı Nedir?

488 Views

Dünyanın birçok yerinde havalimanı bulunmaktadır. Bu havalimanlarının pistleri yapılırken dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır. Pist uzunluğu, rüzgar, pistin materyali gibi. Ancak bazı havalimanları var ki pilotlar orada iniş kalkış yaparlarken iki kere düşünmek zorunda kalırlar. Bunlardan biri de Gibralta Uluslararası Havalimanı’dır. Nam-ı diğer Cebelitarık Uluslararası Havalimanı. Bu havalimanının da diğer “tehlikeli” havalimanları gibi kendine özgü bir olayı vardır. Havalimanı Birleşik Krallığına aittir ve çok fazla yolculuğa izin verilmez. Havalimanı İngiltere Savunma Bakanlığı’nın kontrolü altındadır. Tarifeli olarak İngiltere ve İspanya’ya uçuş yaparken sezonluk olarak Malta’ya da uçuş bulunmaktadır.

Havalimanları şehirden uzak insanları tehlikeye atmayan bir şekilde yapılandırılırken Gibraltar Havalimanı şehirden sadece 500 metre ileri kurulmuştur. Üstüne üstlük de pist trafik akışının olduğu bir yoldan geçmektedir. Yani pistten bir uçak geçeceği zaman tüm yaya ve araç trafiği duruyor. Güzel bir görsel şölende olsa tehlikeli olduğu gerçeğini değiştirmiyor. İlgili otoriteler tüm güvenlik önlemlerini aldıklarını belirtse de Cebelitarık Havalimanının en tehlikeli havalimanları arasında olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Eğer bir gün Cebelitarık şehrine ya da havalimanına yolunuz düşerse kendinize dikkat edip elinizi uzatsanız değebileceğiniz mesafede ki uçaklarla bol bol fotoğraf çekinmeyi unutmayın.

No comments

resmin alt tagı

Herkes İçin Havacılık Derneği, 2015 yılında öğrenciler tarafından kurulan ve yönetilen bir dernek olarak İLK ve TEK olma özelliğiyle havacılık tarihine imzasını bırakmıştır.

Bugün itibariyle ise 3150+ üyesi ve 7 temsilciliği ile Havacılığın En Büyük Sivil Toplum Kuruluşu haline gelmiştir.

Mail Formu

     

    İletişim

    Yenişehir Mahallesi Osmanlı Bulvarı No:2 Ayport Sitesi A Blok Ofis No:2
    Pendik/ İstanbul

    info@herkesicinhavacilik.com