resmin alt tagı

Acil Durumlarda Oksijen Maskeleri Yolcuları Ne Kadar Süre İdare Eder?

470 Views

Basınç Kaybı Yaşanırsa Ne Olur?

Uçak yolculuklarının gerçekleştiği yükseklikler 25-35 bin feet civarındadır. Yüksek irtifada oksijen oldukça azdır. Uçakta meydana gelebilecek basınç kaybı olası bir tehlikedir ve uçaklarda kabin basıncını eşit seviyede tutmak için sistemler bulunur. Uçuş sırasında kabin basıncı belirli bir seviyenin altına düşerse bu sistemler otomatik ya da manuel olarak çalışır ve oksijen maskeleri yolcuların üzerindeki panellerden açılır. Basınç kaybı durumunda pilotlar kısa süre içinde insanların normal nefes alabileceği yükseklik olan 10 bin feet seviyelerine uçağı indirir.

Uçaklarda Oksijen Sistemi Nasıl Çalışır?

Uçaklarda direkt olarak oksijen depo edilmesi patlama riski oluşturacağından, tanklarda demir tozu ve sodyum kloratin depolanır. Bu kimyasalların reaksiyonu sonucunda oksijen açığa çıkar. Bu tanklar yolculara sınırsız oksijen sağlayamaz. Maskeler,uçağa göre 12-15 dakika ya da 15-22 dakika oksijen sağlayabilir. Bu süre uçağın normal uçuş irtifasından oksijen seviyesinin yeterli olduğu 10 bin feet seviyesine alçalması ve kabin basıncının dengelenmesi için yeterlidir.

 

No comments

resmin alt tagı

Herkes İçin Havacılık Derneği, 2015 yılında öğrenciler tarafından kurulan ve yönetilen bir dernek olarak İLK ve TEK olma özelliğiyle havacılık tarihine imzasını bırakmıştır.

Bugün itibariyle ise 3150+ üyesi ve 7 temsilciliği ile Havacılığın En Büyük Sivil Toplum Kuruluşu haline gelmiştir.

Mail Formu

     

    İletişim

    Yenişehir Mahallesi Osmanlı Bulvarı No:2 Ayport Sitesi A Blok Ofis No:2
    Pendik/ İstanbul

    info@herkesicinhavacilik.com