resmin alt tagı

Jim Wilson Kodu Nedir?

436 Views

Jim Wilson kodu havacılık sektöründeki jargonlardan biridir. Bu kod havacılık sektöründe herkes tarafından açıkça bilinmesi yolculara rahatsızlık veren ve gizlenmesi gereken bir şeyin kodu olarak kullanılmaktadır.

Jim Wilson İsmi Kimlere Verilir?

Hava yolu şirketleri, her yıl birçok yolcuyla birlikte cenaze de taşır. Çoğu yolcu uçakta ceset olmasından hoşlanmayabilir bu oldukça normal bir durumdur. Uçaktaki yolcuların rahatsız olmaması için uçuş personeli, cenaze görevlileri ve diğer görevliler dışında kimsenin uçakta ceset taşındığını bilmemesi için Jim Wilson kod adı kullanılmaktadır.

Jim Wilson Kodu Evrensel Midir?

Jim Wilson kodu evrensel değildir. Bu kodu ilk olarak American Airlines kullandı. Jim Wilson kodu zamanla yaygınlaştı ve birçok hava yolu şirketi tarafından kullanılmaya başladı.

Tüm Uçaklarda Jim Wilson Bulunuyor Mu?

Birçok insan için uçaklarda ceset taşınması korkunç gelse de cenazelerin nakledilmesi oldukça önemlidir. Günümüzde birçok insan anayurdundan uzakta yaşıyor. Bu insanlar öldüklerinde cenazelerin yeniden evlerine nakledilmesi gerekmektedir. Jim Wilson kod adlı cesetler genellikle kısa mesafeli uçuşlarda çok nadiren taşınmaktadır. Ancak uzun mesafeli uçuşlarda çoğunlukla bir Jim Wilson bulunur.

No comments

resmin alt tagı

Herkes İçin Havacılık Derneği, 2015 yılında öğrenciler tarafından kurulan ve yönetilen bir dernek olarak İLK ve TEK olma özelliğiyle havacılık tarihine imzasını bırakmıştır.

Bugün itibariyle ise 3150+ üyesi ve 7 temsilciliği ile Havacılığın En Büyük Sivil Toplum Kuruluşu haline gelmiştir.

Mail Formu

     

    İletişim

    Yenişehir Mahallesi Osmanlı Bulvarı No:2 Ayport Sitesi A Blok Ofis No:2
    Pendik/ İstanbul

    info@herkesicinhavacilik.com