resmin alt tagı

Business Classta En İlginç Hizmetler Nelerdir?

710 Views

Uçak yolculuğunun olmazsa olmazlarının başında konfor gelmektedir. Konfor denilince de akıllara ilk olarak Business Class sınıfı geliyor. Peki, bu sınıfta hizmetler nelerdir? Normal sınıflara göre ne gibi farklılıkları ve ayrıcalıkları vardır?

Business Class

Pek çok havayolu şirketinin uçaklarında, seyahat eden yolcuların daha konforlu ve özel bir yolculuk yaşamalarını amaçlayan bir ayrıcalıklı alandır. Her havayolu şirketinin business class hizmetleri farklı olabiliyor. Ekonomi sınıfına göre farklı fiyatlara sahip, fakat genellikle sabit bir fiyatta olmaktadır. Belirli dönemlerde yapılan kampanyalar ile daha uygun bilet bulunabiliyor. Ayrıcalıkları yolculuktan önce havalimanında başlıyor ve uçakta da devam ediyor.

Özel Salonlar

Yolculuktan önce havalimanındaki ayrıcalıklı servislerden yararlanılabiliyor. Business classta seyahat edecek yolcular için ayrılmış özel lounge salonları bulunuyor. Uçuşa kadar olan kısımda sınırsız internet imkânlarından faydalanırken, diğer yandan da ücretsiz yiyecek ve içeceklerin tadına bakabilirsiniz. Ayrıca transit yolcuların duş alıp dinlenebilecekleri alanları da barındırmaktadır. Uçağa geçerken ise business kontuarından check-in işlemlerini yaptıktan sonra kuyruğa girmeden özel business class güvenliğinden geçme şansı bulunuyor. Ayrıca uçağın bulunduğu noktaya normal yolcuların bindiği otobüslerden farklı olarak özel bir otobüste gitmektedirler.

Ekstra Bagaj Hakkı

Ekonomi sınıfına göre bagaj kapasitesi daha fazladır. En az 10 kilo daha fazla bagaj taşıma imkânı vardır. Genellikle yetişkin ve çocuklar için 30, bebekler için de 10 kilogram serbest bagaj hakkı vardır.

İkramlar

Uçakta business classa özel kabinler bulunmakta. Yolculuk esnasında kabin ekipleri de özel olarak ilgilenmektedir. Yolculara ilk olarak hoş geldin içecekleri sunuluyor. Uçuşun belirli saatleri yolcular için hazırlanan özel yemeklere ayrılıyor. Yemekler, aşçılar tarafından özenle hazırlanıyor. Uçuş süresi ve gidilecek yere göre de yemek servisleri değişkenlik gösterebiliyor. Örneğin uçuş saati uzun yolculuklarda sabah, öğle ve akşam olmak üzere 3 öğün yemek veriliyor. Yolcular da istedikleri yemekleri tercih ediyorlar. Yemeklerin kapsamlı olmasının yanında, alkollü içecek servisi de yapılmaktadır. Bunların yanı sıra, yolcular diledikleri zamanlarda da atıştırmalık ve kuruyemiş isteyebiliyor.

Uçak İçi Eğlence

Yolcularına eğlenceli zamanlar geçirebilmeleri için müzikler, filmler, sesli kitap kanalları, belgeseller, çocuk programları, haber, moda, yemek kanalları ve dış sesi önleyici kulaklıklar gibi çeşitli imkânlar barındırmaktadır. Bunun yanında, uçağın kalkış ve inişini de ekranlar izleme imkânı sağlıyor. Ayrıca, e-posta ve kısa mesaj gönderebilme imkânı sunmaktadır. Kişiler, acil bir durumda herhangi bir yakını ile iletişime geçilebiliyor.

 

Koltuklar

Business Classtaki koltukların en önemli özelliği hiç kuşkusuz yatar pozisyona getirilebilmesidir. Koltuklar, ucunda bulunan puf kısmı ile birlikte 1.88 cm uzunluğunda bir yatak olabilmektedir. Koltukla ilgili bütün kontroller dirsekliğin ön ucunda bulunan ana kontrol ünitesinden yapılıyor. Koltuklarda kişiye özel okuma ışığı ve dirseklik altında bir aydınlatma bulunuyor. Eğer yolcular dilerse, elektrikli masaj mekanizmasıyla masaj hizmetinden de faydalanabilirler. Uçakta, laptop ve diğer elektrikli cihazlar için kesintisiz güç sağlanabiliyor. Ayarlanabilir ve dönebilir özelliği olan yemek masası bulunuyor. Konsol üzerinde bulunan dirseklik ise yükselerek perde işlevi görebiliyor. Bu pozisyondayken kullanılabilecek bir okuma ışığı da bulunuyor. Ayrıca masanın altında ya da dirsekliğin altında gizli bir bölmede kişiye özel seyahat kiti bulunuyor. Kitin içerisinde uyuma gözlüğü, tarak, tıraş seti, diş fırçalama seti, kulak tıkacı, el veya dudak kremi, kulak tıkacı ve çorap bulunuyor.

Tuvaletler

Havayolu şirketleri ve uçakların tiplerine göre tuvaletler değişkenlik gösterebiliyor. Genellikle dar gövdeli uçaklarda business class için 1 adet, geniş gövdeli uçaklarda ise 3 adet tuvalet bulunmaktadır.  Tuvaletlerin tasarımları ve genişliği, uçağın tipine göre değişkenlik gösteriyor. Tuvaletlerin içinde parfümler, kolonyalar, diş setleri, ıslak mendiller, el kremleri ve taş setleri bulunuyor. Ayrıca business class tuvaletlerinde sıra oluşmamaktadır.

No comments

resmin alt tagı

Herkes İçin Havacılık Derneği, 2015 yılında öğrenciler tarafından kurulan ve yönetilen bir dernek olarak İLK ve TEK olma özelliğiyle havacılık tarihine imzasını bırakmıştır.

Bugün itibariyle ise 3150+ üyesi ve 7 temsilciliği ile Havacılığın En Büyük Sivil Toplum Kuruluşu haline gelmiştir.

Mail Formu

     

    İletişim

    Yenişehir Mahallesi Osmanlı Bulvarı No:2 Ayport Sitesi A Blok Ofis No:2
    Pendik/ İstanbul

    info@herkesicinhavacilik.com