resmin alt tagı

Skiddometer Nedir?

118 Views

Skiddometer, test tekerleği konfigürasyonuna bağlı olan %15 ila %17 oranın da sabit bir kayma ivmesi ile çalışmak üzere tasarlanıp üretilmiş, ASTM E1551 spesifikasyonuna uygun bir lastik ile sürtünme ölçüm testi için üretilmiş bir römorktur. Ağırlığı 360 kg olan bu römork, bağımsız olan iki tekerlek ile desteklenen dört kenarlı kaynaklanmış bir yapıdan oluşmuştur.

Skiddometer Nasıl Çalışır?

Skiddometer ’de bulunan üç tekerlek birbirlerine, istenilen kayma oranına bağlı yüzeye göreceli hareketle dönecek biçimde ve merkezdeki sürtünme ölçüm tekerleğini güçlendirecek bir dişli oranıyla, makaralı ve zincirli dişliler ile bağlıdır. Bir adet yay ve darbe emici ile ağırlık oluşturularak sürtünme tekerleği üzerine 105 kg’lık dikey bir yük uygulanır.

Skiddometer’e Yardımcı Elemanlar Nelerdir?

Römork olmasından kaynaklı skiddometer bir çekme aracı ile çalışması gerekmektedir. Gerektiğinde su sistemine ihtiyaç duyulduğundan, BV-11 Skiddometer ’in test tekerleklerinin önüne yerleştirilmiş nozüle bir su ikmal hattı yer almaktadır. Bu sistemin su ihtiyacını karşılamak için çekme aracına yerleştirilmiş, sisteme bağlı bir su tankı da yer almaktadır.

Skiddometer ile Ölçüm Nasıl Yapılmaktadır?

Ölçüm sırasında sürtünme tekerleğine uygulanan tork özel bir tork dönüştürücüsü ile ölçülür. Ayrıca römorkun hızı, makaralı zincirler tarafından tahrik edilen bir takometre jeneratörü tarafından ölçülmektedir. Yapılan ölçüm sırasında gelen analog sinyaller, römork ile çekme aracı arasındaki bir kablo ile şeritli grafik kayıt cihazına aktarılarak burada dönüştürülme işlemi sağlanır. Sürtünme ölçüm çalışmalarında kayıt altına alınan tüm veriler dijital veri tabanında işlenir ve ölçümü yapılan tüm mesafe için sürtünme değerlerinin sürekli izi olarak şeritli bir grafik üzerinde kayıt altına alınır.

No comments

resmin alt tagı

Herkes İçin Havacılık Derneği, 2015 yılında öğrenciler tarafından kurulan ve yönetilen bir dernek olarak İLK ve TEK olma özelliğiyle havacılık tarihine imzasını bırakmıştır.

Bugün itibariyle ise 3150+ üyesi ve 7 temsilciliği ile Havacılığın En Büyük Sivil Toplum Kuruluşu haline gelmiştir.

Mail Formu

     

    İletişim

    Yenişehir Mahallesi Osmanlı Bulvarı No:2 Ayport Sitesi A Blok Ofis No:2
    Pendik/ İstanbul

    info@herkesicinhavacilik.com