resmin alt tagı

Erken Gelen Yolcunun Bagajı Nerede Tutulur?

358 Views

Hava yolu ile seyahat günümüzde giderek artış göstermektedir. Seyahat ederken yanımızda taşımamız gereken eşyaların olması ise kaçınılmazdır. Hava yolu seyahatlerinde, kargo bölümünde veya kişinin yanında taşıdığı eşyaların tümü bagaj olarak nitelendirilir.

Bagaj Türleri Nelerdir?

Hava yolu firmaları yolcularına biletlerini satarken belli ölçüde bagaj hakları da tanırlar. Bagaj hakları, el/kabin bagajı ve kayıtlı bagaj olmak üzere iki çeşitte tanınır. Yolcunun yanında, uçak içerisine aldığı bagajlar el/kabin bagajı; kontrolden onaylanarak geçen ve kargo bölümüne alınanlar ise kayıtlı bagajdır.

Bagajların Havalimanında Geçtiği Süreçler Nelerdir?

Yolcu bagajları ilk olarak giriş kapısında güvenlik taramasından geçer ve buradan sonra ilgili kontuarda check-in kısmına gider. Burada bagajlara özelliklerini niteleyen, bir nevi kimlik görevinde etiket tanımlanır. Bu etiketler bagajın daha kolay bulunmasını da sağlar. Bu işlemden sonra tüm bagajlar; sınıflandırılıp, ayrıldığı ve tekrar güvenlik kontrolünün gerçekleştiği şut altına gönderilir. Her bagaj burada x-ray cihazı kontrolünden geçtikten sonra gideceği uçağa doğru gönderilerek süreci tamamlanır.

Peki Erken Gelen Yolcuların Bagajları Nerede Tutulur?

Yolcuların kayıtlı bagajlarının geçtiği uzun ve dikkatli süreçten sonra, uçak kalkışına uzun süre olan yolcuların bagajları kalkışa kadar; havalimanlarının altında bulunan, bagaj güvenlik kontrollerinin gerçekleştiği ve bagajların sınıflandırıldığı nokta olan şut altı denilen kısımda bekletilir.

No comments

resmin alt tagı

Herkes İçin Havacılık Derneği, 2015 yılında öğrenciler tarafından kurulan ve yönetilen bir dernek olarak İLK ve TEK olma özelliğiyle havacılık tarihine imzasını bırakmıştır.

Bugün itibariyle ise 3150+ üyesi ve 7 temsilciliği ile Havacılığın En Büyük Sivil Toplum Kuruluşu haline gelmiştir.

Mail Formu

     

    İletişim

    Yenişehir Mahallesi Osmanlı Bulvarı No:2 Ayport Sitesi A Blok Ofis No:2
    Pendik/ İstanbul

    info@herkesicinhavacilik.com