resmin alt tagı

Uçakta Ne Gibi Yiyecekler Bulunur?

251 Views

Her hava yolu şirketi yolcularına yiyecek ve içecek servisinde bulunur. Bu uçuş sürenizin uzunluğuna ve hangi sınıfta yolculuk ettiğinize bağlı olarak değişiklik gösterir.

İç hat uçuşlarda çoğunlukla;

  • Sandviç,
  • Zeytinyağlı yemek ve
  • Tatlı ikramları bulunur.

Bunun yanında içeceklerden de yararlanma şansınız oluyor. Sıcak içecekler de istediğiniz takdirde kabin ekibi tarafından hazırlanarak ikram ediliyor. Ayrıca özel olarak bildirmek istediğiniz hizmetleri uçuştan 1 gün önce hava yolu şirketine bildirebilirsiniz. Alerjiniz varsa bunu da 1 gün öncesinden bildirirseniz size özel yemekler ve içecekler hazırlanır.

Servis edilen yiyecekler uçuş saatlerine göre planlanıyor. Okyanus aşırı uçarsanız ayrı, aynı kıta içerisinde uçarsanız ayrı menüler hazırlanıyor. İç hat seferlerde Business sınıflarında genellikle;

  • Köfte,
  • Mantı,
  • Yaprak sarma gibi ayrıcalıklı ikram servislerinden yararlanabiliyorsunuz.

Okyanus aşırı seferlerde Business sınıflarında da sıcak içecek, çorba gibi ikramlar sunulabiliyor. Ayrıca bazı hava yolu şirketleri kişiye özel diyet yiyecekler ve vejetaryenlere özgü yiyecek hizmeti de sunmaktadır. Çocuk yemekleri ve dini yemek tercihleri olarak hazırlayıp hizmet sunan şirketler de mevcut. Kalkış ve iniş anı harici yiyecek- içecek servisi sunan uçaklarda her zaman atıştırmalık lezzetler de bulabilirsiniz. Hava yolları genelde bu hizmet karşısında ücret talep etmiyor ancak ücret talep eden hava yollarında bulunmaktadır.

No comments

resmin alt tagı

Herkes İçin Havacılık Derneği, 2015 yılında öğrenciler tarafından kurulan ve yönetilen bir dernek olarak İLK ve TEK olma özelliğiyle havacılık tarihine imzasını bırakmıştır.

Bugün itibariyle ise 3150+ üyesi ve 7 temsilciliği ile Havacılığın En Büyük Sivil Toplum Kuruluşu haline gelmiştir.

Mail Formu

     

    İletişim

    Yenişehir Mahallesi Osmanlı Bulvarı No:2 Ayport Sitesi A Blok Ofis No:2
    Pendik/ İstanbul

    info@herkesicinhavacilik.com