resmin alt tagı

Eskiyen Uçaklar Nasıl Yenilenir ve Modernize Edilir?

115 Views

Hava taşıtı modernizasyonu; mevcut altyapının modifikasyonu, yükseltilmesi ve değiştirilmesi ile hava taşıtının verimliliğini ve üretkenliğini sağlamak için en son teknolojilerin donatılmasını içerir. Uçak modernizasyonu, modern ekipman ve otomasyon yardımıyla uçakların çalışabilirliğini geliştirmeye odaklanır.

Artan hava yolculuğu, sık uçuşlar ve savunma harcamalarındaki artış; uçak modernizasyon pazarının büyümesine neden oluyor ve üreticiler için yeni fırsatlar yaratıyor. Küresel olarak, teknolojik, ekonomik ve politik faktörler, havacılık endüstrisi için bir ticari büyüme yolu sağlar. Ayrıca, uçak modernizasyonu, uçakların sürdürülebilirliğini daha uzun süre yükseltir.

Peki, uçaklar nasıl yenilenir?

Uçaklar çok ileri teknoloji içeren cihazları bünyelerinde bulunduruyorlar. Bunlar arasında radarlar, iletişim sistemleri, komuta kontrol, seyrüsefer sistemleri gibi çoğu elektronik sistemler sayılabilir. Bu sistemler tabii teknolojideki gelişmelere paralel olarak ömürlerini doldurmaktadır. Bu nedenle yerlerine yenileri ve daha kabiliyetli olanları geliştiriliyor. Eski olanların sökülüp yeni olanın takılması uçağa veya platforma takılması gerekiyor. Bu şekilde uçaklar yenileniyor ve kullanım ömrü artıyor.

No comments

resmin alt tagı

Herkes İçin Havacılık Derneği, 2015 yılında öğrenciler tarafından kurulan ve yönetilen bir dernek olarak İLK ve TEK olma özelliğiyle havacılık tarihine imzasını bırakmıştır.

Bugün itibariyle ise 3150+ üyesi ve 7 temsilciliği ile Havacılığın En Büyük Sivil Toplum Kuruluşu haline gelmiştir.

Mail Formu

     

    İletişim

    Yenişehir Mahallesi Osmanlı Bulvarı No:2 Ayport Sitesi A Blok Ofis No:2
    Pendik/ İstanbul

    info@herkesicinhavacilik.com