resmin alt tagı

ULD (Unit Load Device) Nedir?

480 Views

Birim yük cihazı (ULD), geniş gövdeli uçaklara ve belirli dar gövdeli uçaklara bagaj, yük ve posta yüklemek için kullanılan bir konteynerdir. Kargonun önceden yüklenmesine, konteynerli yükün uçağa sığacağından emin olunmasına ve uçak ağırlığının ve dengesinin etkin bir şekilde planlanmasına ve kargo veya bagajın elle ‘toplu olarak yüklenmesi’ ile karşılaştırıldığında uçak ambarlarının yüklenmesinde daha az iş gücü ve süresine olanak tanır.

Kaç Çeşit ULD Vardır?

İçeriğinin izlenebilmesi için her ULD’nin kendi paketleme listesi veya bildirimi vardır. Bir kargo ağı ile sabitlenmiş yüklü bir uçak kargo paleti aynı zamanda bir ULD oluşturur, ancak uçak kapısı ve ambar açıklıklarını sağlamak için ağırlığının yanı sıra yükü boyuta göre ölçülmelidir. Bu yüzden iki çeşit ULD vardır. Bunlar;

  • Paletler
  • Konteynerler

ULD paletleri, kargo ağı kulplarına kilitlenmek üzere tasarlanmış kenarları olan sağlam alüminyum levhalardır. Teneke kutu ve bölme olarak da bilinen ULD konteynerleri, alüminyumdan ve duvarlardan oluşan ve taşınacak malların niteliğine bağlı olarak dahili soğutma ünitelerine sahip olabilen kapalı kaplardır.

ULD’lerin Faydaları Nelerdir?

Bir ULD’nin en önemli amacı, uçuş sırasında kargoyu emniyete almaktır. Uçağın ve yolcularının güvenliği her zaman önce gelir. Bu yüzden ULD’lerin bazı faydaları vardır. Bunlar:

  • Manuel yükleme ve boşaltma ihtiyacını ortadan kaldırır.
  • Malların hasar görmeden ulaşması için kargo içeriğini korur.
  • Uçağın kargo alanının kullanımını en üst düzeye çıkarmak.
  • Uçaklar arasında hızlı ve kolay kargo transferine izin verir.

No comments

resmin alt tagı

Herkes İçin Havacılık Derneği, 2015 yılında öğrenciler tarafından kurulan ve yönetilen bir dernek olarak İLK ve TEK olma özelliğiyle havacılık tarihine imzasını bırakmıştır.

Bugün itibariyle ise 3150+ üyesi ve 7 temsilciliği ile Havacılığın En Büyük Sivil Toplum Kuruluşu haline gelmiştir.

Mail Formu

     

    İletişim

    Yenişehir Mahallesi Osmanlı Bulvarı No:2 Ayport Sitesi A Blok Ofis No:2
    Pendik/ İstanbul

    info@herkesicinhavacilik.com