resmin alt tagı

Savaş Pilotları İçin “As Pilot” Kavramı Nedir?

306 Views

As pilot, uçan as ya da diğer bir adıyla da şampiyon avcı havacılık tarihinde kayda değer sayıda uçak düşüren pilotlara denir. As kelimesinin nereden geldiğine bakacak olursak; as iskambil destesindeki en büyük kağıttır.

En Çok Uçak Düşürmüş Olan As Pilot Kimdir?

En çok uçak düşüren savaş pilotu olarak bilinen ve en Dünya’nın en ünlü As pilotu Erich Hartmann’dır. Erich Hartman, dünyada en çok As pilot yetiştirilmiş dönem olan 2. Dünya Savaşı pilotlarındandır. Bu konuda ünlü olmasının sebebi ise toplamda bilinen 352 uçak düşürmüş olmasıdır.

2. Dünya Savaşı dışında bakacak olursak ünlülüğü tartışılmaz olan ve 1. Dünya savaşının en çok uçak düşüren pilotu olmasa da herkes tarafından bilinen asıl adı Fokker Dr.I Triplane olan Kızıl Baron da ünlü As pilotlardandır.

Türkiye’nin As Pilotu Var Mıdır?

Türkiye’de bir As yetiştirildiğini söylemek zordur ancak Avrupalılar arasında da saygı görmüş ve meşhur olan Doğu Cephesi’nde büyük faaliyet göstermiş aynı zamanda aslarla bir tutulmuş pilotumuz Tayyereci Vecihi olarak da bilinen Vecihi Hürkuş vardır.

No comments

resmin alt tagı

Herkes İçin Havacılık Derneği, 2015 yılında öğrenciler tarafından kurulan ve yönetilen bir dernek olarak İLK ve TEK olma özelliğiyle havacılık tarihine imzasını bırakmıştır.

Bugün itibariyle ise 3150+ üyesi ve 7 temsilciliği ile Havacılığın En Büyük Sivil Toplum Kuruluşu haline gelmiştir.

Mail Formu

     

    İletişim

    Yenişehir Mahallesi Osmanlı Bulvarı No:2 Ayport Sitesi A Blok Ofis No:2
    Pendik/ İstanbul

    info@herkesicinhavacilik.com