resmin alt tagı

Bir Yolcu Uçağa Bindikten Sonra İnmek İsterse Ne Yapılır?

842 Views

Uçağa bindiniz, kemerinizi taktınız ve kapı kapandı. Uçak kalkış için motorları çalıştırdı ve pist başına doğru ilerlemeye başladı. Tam bu sırada uçaktan inmek isterseniz ne olur?

Uçaktan Nasıl İnebiliriz?

Uçak pist başına doğru hareket ederken oluşan bir durum ile (sağlık, uçuş korkusu vb.) uçaktan inmek istenebilir. Bu durumda baş üstünde bulunan ve kabin memurunu çağırmamızı sağlayan düğmeye basarak bu isteği kabin memuru ile paylaşmamız gerekir. Kabin amiri durumu kokpitte bulunan pilotlara iletir. Ancak uçaktan inmek isteme sebebi keyfi neden veya yolcunun söylediği şeylerde tutarsızlık olması durumunda bu durum gerçekleşmeyebilir. Kurallar gereğince uçakta son söz kaptan pilota ait olduğu için uçaktan iniş onun verdiği cevaba göre gerçekleşir. Uçaktan İnmeniz Durumunda Neler Olur

Uçaktan inişe izin verilmesi durumunda uçak park pozisyonuna döner ve uçağa merdiven yanaştırılır. Kurallar gereğince uçağa polis çağrılır. Uçaktan inerken birlikte uçağa gelen bagajlarda uçaktan indirilir. Uçağa çağrılan polis eşliğinde yolcu terminale götürülür ve hakkında Genel Bilgi Taraması gerçekleştirilir. Hakkında herhangi bir güvenlik kuşkusu oluşturabilecek durum olup olmadığına bakılır ve olması durumunda tutanak hazırlanır. Böyle bir durumda polis inilen uçağın varacağı yere ulaşacağı zamana kadar yolcuyu bekletebilir ve hakkında sorunlu yolcu bildirim formu hazırlayabilir. Ayrıca havayolu firmasına da yolcu hakkında uçuştan vazgeçti bilgisi verilir. İnen Yolcunun Bagajı Neden Uçakta Bırakılmaz

Uçak park pozisyonu aldığında ve yolcu uçaktan indirildiği sırada yer hizmetleri şirketi de yolcunun kargoya verdiği bagajını uçaktan çıkartır. Bunun sebebi ise güvenliktir. 21 Aralık 1988’de bir yolcunun bilet alıp bagajını kargoya verdikten sonra uçağa binmemesi ile uçak terör saldırısına uğrayarak 259 kişinin ölümüne sebep olmuştur. Bu olaydan sonra bir yolcu eğer uçağa binmezse kargoya verdiği bagajı da uçaktan çıkarılır.

Kargodaki bagajın uçaktan çıkarılmasının yanı sıra kabinde de güvenlik kontrolü yapılır. Yolculardan kendilerine ait bagajlarını göstermeleri istenir. İnen yolcuya ait bir bagajın kabinde bulunmasına güvenlik nedeniyle izin verilmez. Güvenlik tamamlandıktan sonra uçak kapı kapatır. Slot kaçırmamış ve yakıt durumu uygunsa uçak tekrar pist başına yönlendirilir.

No comments

resmin alt tagı

Herkes İçin Havacılık Derneği, 2015 yılında öğrenciler tarafından kurulan ve yönetilen bir dernek olarak İLK ve TEK olma özelliğiyle havacılık tarihine imzasını bırakmıştır.

Bugün itibariyle ise 3150+ üyesi ve 7 temsilciliği ile Havacılığın En Büyük Sivil Toplum Kuruluşu haline gelmiştir.

Mail Formu

     

    İletişim

    Yenişehir Mahallesi Osmanlı Bulvarı No:2 Ayport Sitesi A Blok Ofis No:2
    Pendik/ İstanbul

    info@herkesicinhavacilik.com