resmin alt tagı

Pilotlar Uçuşa Nasıl Hazırlanır?

624 Views

Pilotluk, hayallerinde gökyüzü olan kişilerin mesleğidir. Bir gün sürecinde kahvaltısını başka ülkede yapıp akşam yemeği için farklı bir ülkede bulunan pilotların mesleği herkese oldukça ilgi çekici geliyor. Peki, pilotlar bir güne ve uçuşa nasıl hazırlanıyor? Pilotların bir günlerini nasıl geçirdiklerini, uçuş aşamalarına dair bilgileri sizin için derledik.

Pilotların Bir Günü Nasıl Geçiyor?

İlk olarak o gün içerisinde uçuşu olan pilotun, uçuş saatinden iki saat önce havalimanında olması gerekiyor. Çünkü bir pilotun görevi sadece uçağı uçurmakla sınırlı değildir.  Yolcuların güven içerisinde yolculuk yapması ve uçağın teknik ekipmanlarının kontrolüne kadar birçok görevi olan pilotların uçuş öncesi kuralarını titizlikle uygulaması gerekiyor. Uçmadıkları zamanlarda da bedensel ve zihinsel olarak da bir sonraki sefere hazır olan pilotlar, uçuş öncesinde ekibine uçuş ile gerekli talimatları vermektedir. Kalkıştan önce uçağın kanat, motor ve diğer parçalarını da kontrol eden kaptan pilotlarımız, seferle ilgili meydana gelebilecek olumsuzlukları önceden tespit ederek gerekli uyarıları yapmaktadır. Uçuş öncesi pilot ve ikinci pilot bir araya gelerek uçuş hakkında değerlendirmeler yapmaktadır. Uçuşun varış noktası, aksilik olması halinde yedek varış noktası, hava durumu ele alınmaktadır. Bu süreçten sonra pilot ve kabin ekibi bir araya gelip “Uçuşla alakalı bir durum var mı?”, “Seferi etkileyecek herhangi bir engel bulunmakta mıdır?” gibi soruları cevaplayıp ekibine gerekli talimatları vermektedir. Böylece gerekli olan işlemler tamamlanıp uçuş saati beklenmektedir. Uçuş saati geldiğinde, yolcular uçağa alınarak kapı kapanma saati geldiğinde uçak kapıları kapatılmaktadır. Kontroller tamamlandıktan sonra uçak kalkışa geçmektedir. Uçuşun sağlıklı bir şekilde sona ermesi için pilotların sağlıklı olmalarıda şart. Uçuş sırasında kaptan pilot ve yardımcı pilot aynı yemeği yememektedir.

Uçuş Sırasında Pilotlar Aynı Yemeği Neden Yemezler?

Havacılığın kuralları diğer sektörlerden farklı işlemektedir.  Havacılıkta kuralları aksatmak büyük sorunlara sebep olduğundan ekibin tüm kuralları yerine getirmesi gerekiyor. Bir gıda zehirlenmesi ihtimaline karşı tedbirler alınmaktadır ve zehirlenme sorunu olursa bile uçuş devam etmesi gerekmektedir. Bu sebepten dolayı pilotlarımız aynı yemeği yemezler.

No comments

resmin alt tagı

Herkes İçin Havacılık Derneği, 2015 yılında öğrenciler tarafından kurulan ve yönetilen bir dernek olarak İLK ve TEK olma özelliğiyle havacılık tarihine imzasını bırakmıştır.

Bugün itibariyle ise 3150+ üyesi ve 7 temsilciliği ile Havacılığın En Büyük Sivil Toplum Kuruluşu haline gelmiştir.

Mail Formu

     

    İletişim

    Yenişehir Mahallesi Osmanlı Bulvarı No:2 Ayport Sitesi A Blok Ofis No:2
    Pendik/ İstanbul

    info@herkesicinhavacilik.com