resmin alt tagı

Uçaklarda Wi-Fi ve İnternet Erişimi Nasıl Sağlanır?

168 Views

Uçaklarda Wi-Fi ve internet erişimi sağlanması, uçaklarda uydu veya yer tabanlı baz istasyonları aracılığıyla internet erişimi sağlayan bir antenin donatılması, uçakta kablosuz erişim noktaları veya router’ların kurulması ve internet erişiminin yolculara ulaştırılmasıdır. Erişim sağlamak, birkaç teknolojinin yan yana getirilmesini

Yer Tabanlı İnternet Erişimi

Yer tabanlı uçak içi bağlantı sistemleri, uçağı internete bağlamak için baz istasyonlarını kullanır. Teknoloji, karasal cep telefonlarında hava aracına ve uçaktan sinyal iletmek için kullanılan aynı hücresel frekansları kullanarak çalışır.

Baz istasyonları genellikle hizmeti sunmak için havayoluyla ortaklık kuran üçüncü taraf bir sağlayıcı tarafından sağlanır. Sağlayıcı, yere bir anten ağı kurar ve antenler, yüksek irtifalarda uçakla iletişim kurabilecekleri yerlere stratejik olarak yerleştirilir.

Uçak, baz istasyonunun menzili içindeyken istasyonlarla bağlantı kurarak yolcuların internete ve diğer iletişim hizmetlerine erişmesini sağlar. Bağlantı tipik olarak, yolcuların akıllı telefonlar, tabletler ve dizüstü bilgisayarlar gibi kişisel cihazlarını kullanarak erişebilecekleri yerleşik bir Wi-Fi ağı aracılığıyla sağlanır.

Yer tabanlı bağlantının ana avantajlarından biri, uydu tabanlı bağlantıya göre daha uygun maliyetli bir çözüm olmasıdır. Yer tabanlı bir ağ kurmak için gereken ekipman, uydu tabanlı bir ağ için gereken ekipmandan daha ucuzdur. Bununla birlikte, yer tabanlı ağın menzili, kara üzerinden ve kulelerin menzili içindeki uçuşlarla sınırlıdır. Bu, yolcuların hücresel kapsama alanı sınırlı olan veya olmayan alanlarda uçuş sırasında hizmet kesintileri yaşayabileceği anlamına gelir.

Yer tabanlı bağlantıların hızı en iyi ihtimalle 3 mbps kadardır. Bu hız ile film izlemek biraz çileli olsa da haberleri takip edip maillerinizi gönderebilirsiniz.

Uydu Tabanlı İnternet Erişimi

Uydu tabanlı uçak içi bağlantı, uçuş sırasında uçakta internet erişimi, ses ve mesajlaşma hizmetleri sağlamak için yörüngedeki uydulardan oluşan bir ağ kullanır. Bu teknoloji, küresel kapsama alanı sunar ve yer tabanlı bağlantının bulunmadığı uzak bölgelerde seyahat eden uzun mesafeli uçuşlar için idealdir.

Teknoloji, Dünya’nın yörüngesindeki uydularla iletişim kurmak için uçaktaki antenleri kullanarak çalışır. Antenler, hava aracına ve uçaktan veri ileten uydularla iki yönlü bir iletişim bağlantısı kurar.

Uydu tabanlı uçak içi bağlantı, yer tabanlı sistemlere kıyasla yüksek bant genişliği ve daha hızlı bağlantı hızları sunarak video akışını, çevrimiçi hizmetlere erişmeyi ve sesli ve görüntülü aramaları mümkün kılar. Teknoloji aynı zamanda çok sayıda kullanıcıyı aynı anda destekleyerek, birçok yolcunun hizmetten kalite ve hız kaybı yaşamadan faydalanmasını sağlıyor.

Uydu tabanlı uçak içi bağlantı, genellikle hizmeti sunmak için havayollarıyla iş birliği yapan üçüncü taraf sağlayıcılar tarafından sağlanır. Teknoloji, yer tabanlı bağlantıdan daha pahalıdır ve bağlantı kurmak için gereken ekipman daha karmaşıktır. Bununla birlikte, okyanuslar, çöller gibi uzak alanlarda ve sınırlı hücresel kapsama alanı olan veya olmayan diğer alanlarda bile kesilmeyen bir bağlantı sunar.

No comments

resmin alt tagı

Herkes İçin Havacılık Derneği, 2015 yılında öğrenciler tarafından kurulan ve yönetilen bir dernek olarak İLK ve TEK olma özelliğiyle havacılık tarihine imzasını bırakmıştır.

Bugün itibariyle ise 3150+ üyesi ve 7 temsilciliği ile Havacılığın En Büyük Sivil Toplum Kuruluşu haline gelmiştir.

Mail Formu

     

    İletişim

    Yenişehir Mahallesi Osmanlı Bulvarı No:2 Ayport Sitesi A Blok Ofis No:2
    Pendik/ İstanbul

    info@herkesicinhavacilik.com