resmin alt tagı

Uçakların Kanatları Neden Eğimlidir?

554 Views

Uçak yolculuğu yaptığımız zaman, kafamızı uçağın ufak penceresine doğru çevirip baktığımızda kanatları görürüz. Kanatların, hiç şüphesiz uçakların en önemli noktalarından biri olduklarını düşünürüz. Fakat bazı zamanlarda kanatlardaki bazı farklılıklar dikkatimizi çeker. Kanatlar neden eğimli bir yapıda olacak şekilde üretilirler? Bunun amacı nedir?

Kanatlar

Uçakların uçabilmesi için güç sistemi ve taşıyıcı yüzeyler yeterli olmaktadır. Havada iken güç sisteminin çalışmaması halinde uçaklar bir süre daha havada süzülebilmektedir. Bunda en önemli etken uçakların kanatlarıdır. Kanatların farklı görevleri de vardır. Bunlar;

  • Yakıt depoları bulunur,
  • Havada manevralar yapılır,
  • Acil bir durumda kanadın üzerine güvenli iniş yapmayı sağlar,
  • Güç grubunun çoğunu üzerinde taşır,
  • Ana iniş takımlarını taşır.

Kanatlar Neden Eğimlidir?

Kanatların şekilleri, büyüklükleri ve gövde üzerindeki konumları uçakların hız, kaldırma kuvveti, denge ve manevra kabiliyetlerini etkileyebilmektedir. Kanatlar düz, ileri veya geriye doğru eğimli olabilmektedir. Günümüzde, yüksek hızlarda hareket eden uçaklarda genellikle geriye doğru eğimli kanatlar kullanılmaktadır. Oluşan bu kanat tasarımında hava sürtünmesi oldukça düşüktür. Bu durum da uçakların yüksek hızlarda hareket etmesine olanak vermektedir. Fakat bu tür kanatları olan uçakların, düşük hızlarda uçuşları dengeli olmamaktadır. Bu tip kanatlar genellikle savaş uçaklarında kullanılmaktadır. Ticari yolcu uçaklarında kanat eğimleri dengelidir. Hem havadaki sürtünmesi düşüktür hem de düşük hızlarda uçuşlar dengeli olmaktadır. Bugüne kadar ticari olarak hizmet vermiş olan Concorde ve Tupolev Tu-144 uçaklarında farklı olarak delta kanat kullanılmıştır. Delta kanatlar ise, geriye doğru eğimli kanatların gelişmiş versiyonu olarak kabul edilmektedir. Genellikle sesten hızlı hareket etmekte olan hava araçlarında tercih edilmektedir. Nedeni ise, uçaklar ses hızına vardıklarında oluşan ses duvarı sebebi ile hava sürtünmesindeki artıştan daha az etkilenmeleridir. Ses hızının aşıldığı zamanlarda oluşmakta olan şok dalgası, kanatlara etki eden sürtünme kuvvetinin belirgin bir şekilde artmasına neden olmaktadır.

 

 

No comments

resmin alt tagı

Herkes İçin Havacılık Derneği, 2015 yılında öğrenciler tarafından kurulan ve yönetilen bir dernek olarak İLK ve TEK olma özelliğiyle havacılık tarihine imzasını bırakmıştır.

Bugün itibariyle ise 3150+ üyesi ve 7 temsilciliği ile Havacılığın En Büyük Sivil Toplum Kuruluşu haline gelmiştir.

Mail Formu

     

    İletişim

    Yenişehir Mahallesi Osmanlı Bulvarı No:2 Ayport Sitesi A Blok Ofis No:2
    Pendik/ İstanbul

    info@herkesicinhavacilik.com