resmin alt tagı

George Cayley Kimdir

94 Views

George Cayley Kimdir?

Modern uçağın kökeni George Cayley tarafından 1799’da ortaya konan bir tasarıma dayanmaktadır. Bu taşıma üretmek için bir sabit kanat, itki için bir başka mekanizma ve kararlılık için birleşik bir yatay ve düşey kuyruk içeren ilk tasarım idi. Cayley İngiltere Yorkshire’daki Scarborough’da 27 Aralık 1773’ te doğdu. York ve Nottingham’da eğitim aldı, daha sonra tanınmış çeşitli eğitmenlerle kimya ve elektrik çalıştı. Bir ölçüde bir bilim adamı, zamanın çoğunu aile mülkü için harcayan ve Brampton adıyla bilinen bir baronet idi.

Cayley Nasıl Birisiydi?

Cayley son derece akıllı ve açık fikirli ,84 yıllık uzun ömrü boyunca birçok arayışlar içinde aktif, dinç bir kişi idi.1825’te tüm modern paletli araçların öncüsü olan paletli traktörü icat etti. İlaveten, Yorkshire Felsefe Cemiyeti tarafından kurulan York Whig Kulübünün başkanıydı. Bilimsel ilerleme için İngiliz Birliğinin kurucu üyesiydi. Ayrıca sosyal bir adalet ve dürüstlük duygusuna sahipti.

 

Cayley ve Havacılık

İnsanlığa en temel ve kalıcı katkısı açık farkla havacılık alanındadır.1796’dan itibaren model helikopterlerle yaptığı tecrübelerden sonra Cayley devrimsel sabit-kanat kavramını 1799’da gümüş diske kazımıştır. Bunu yoğun bir 10 yıllık aerodinamik inceleme ve geliştirme periyodu izlemiştir.1804’te kanat profillerini test etmek için bir dönen-kol inşa etmiştir. Bu alet basitçe uzun bir kolun ucuna yerleştirilmiş bir taşıyıcı yüzey şeklinde olup kana profili üzerindeki hava akımıyla aynı hızı verecek şekilde döndürülmektedir.

 

 

 

 

No comments

resmin alt tagı

Herkes İçin Havacılık Derneği, 2015 yılında öğrenciler tarafından kurulan ve yönetilen bir dernek olarak İLK ve TEK olma özelliğiyle havacılık tarihine imzasını bırakmıştır.

Bugün itibariyle ise 3150+ üyesi ve 7 temsilciliği ile Havacılığın En Büyük Sivil Toplum Kuruluşu haline gelmiştir.

Mail Formu

     

    İletişim

    Yenişehir Mahallesi Osmanlı Bulvarı No:2 Ayport Sitesi A Blok Ofis No:2
    Pendik/ İstanbul

    info@herkesicinhavacilik.com