resmin alt tagı

Thrust Reverser Nedir?

149 Views

Thrust Reverser Nedir ve Ne İşe Yarar?

Thrust reverser, bir jet motorunun tahrik gücünü ters yönde kullanarak bir uçağın hızını azaltmaya yardımcı bir sistemdir. Bu sistem, uçak iniş sırasında kullanılmakta ve iniş sırasında uçak hızını azaltmakta ve durdurmaktadır.

Thrust reverser sistemi, jet motorlarının tahrik gücünü ters yönde kullanmasıyla çalışır. Jet motorları, hava akışını tahrik etmek için kullanılan büyük parçalardır. Jet motorlarının tahrik gücü, motor çıkışındaki hava akışını ters yönde çevirerek oluşturulmaktadır. Bu hava akışının ters yönde olabilmesi, uçak hızını azaltmaya yardımcı olmaktadır.

Thrust Sistemi Nasıl ve Nerelerde Kullanılır?

 Thrust reverser sistemi, uçak iniş sırasında kullanılır ve iniş pistine yaklaşırken uçak hızını azaltmak için kullanılmaktadır. Bu sistem de ayrıca, uçak iniş pistine vardıktan sonra durdurulurken de kullanılır. Uçak hızı azaldıkça, thrust reverser sistemi kapatılır ve uçak yavaş yavaş durmaktadır. Uçağın motorunu kaplayan hareketli parçaların yer değiştirmesiyle çalışan bu sistem genellikle cam kenarında bulunan koltuklarda oturan yolcuların dikkatini çekmektedir. Uçakların iniş mesafelerini kısaltan bu sistem havacılık teknolojileri adına büyük yer kaplamaktadır.

 

No comments

resmin alt tagı

Herkes İçin Havacılık Derneği, 2015 yılında öğrenciler tarafından kurulan ve yönetilen bir dernek olarak İLK ve TEK olma özelliğiyle havacılık tarihine imzasını bırakmıştır.

Bugün itibariyle ise 3150+ üyesi ve 7 temsilciliği ile Havacılığın En Büyük Sivil Toplum Kuruluşu haline gelmiştir.

Mail Formu

     

    İletişim

    Yenişehir Mahallesi Osmanlı Bulvarı No:2 Ayport Sitesi A Blok Ofis No:2
    Pendik/ İstanbul

    info@herkesicinhavacilik.com