resmin alt tagı

Uçaklarda Cenazeler Nasıl Taşınır?

290 Views

İnsanlar ve havacılık sektöründe çalışanlar için büyük bir hasiyetle yapılan uçakta cenaze taşıma işleminin önceden belirlenmiş kuralları bulunmaktadır. Cenazelerin kısa sürede, bulunduğu konumlardan istenilen konuma götürülmesi için havayolu taşımacılığı sıklıkla tercih edilmektedir.

Yurt İçi Uçuşlarda Cenaze Taşınması

Yurt içi uçuşlarda yapılacak cenaze taşınmasına yönelik oluşturulmuş belirli kurallar mevcuttur. Havayolu taşımacılığını sağlayacak şirket tarafından cenaze hakkında detaylı bilgiler istenmektedir. Örneğin; kişinin nerede ve nasıl öldüğü, herhangi bulaşıcı bir hastalık barındırıp barındırmadığı gibi hususlar şirket tarafından kayıt altına alınmaktadır. Yurt içi uçuşlarda gerçekleşecek cenaze taşımacılığında, tabutun herhangi bir sızdırma yapmayacak şekilde olmasına, kapağının açılmayacak derecede sabitlenmiş olmasına ve tabutun kırılmayacak, çatlamayacak malzemelerden yapılmış olmasına özellikle dikkat edilmektedir. Cenazenin tabut içerisinde içeriye veya tabut dışına herhangi bir koku veya sızıntı yapmayacak şekilde sarılması gerekmektedir.

Yurt Dışı Uçuşlarda Cenaze Taşınması

Yurt dışı uçuşlarda cenaze taşınması yurt içi uçuşlara nazaran daha sıkı ve daha çok kural barındırmaktadır. Öncelikle belirlenmiş kurallar arasında, cenazenin çinko, metal ya da kurşun bir tabut içerisinde taşınması gerekmektedir. Bu kural sağlanamadığı takdirde sağlam bir ahşap tabut içerisinde sızdırma yapmayacak şekilde sarılmış cenazeler de yurt dışı uçuşlarına kabul edilebilmektedir.

Havalimanında Cenaze Görmek Mümkün Müdür?

Cenazelerin havalimanının belirli yerlerinden kabulünden sonra uçağa taşınana kadar havalimanı içerisindeki insanlar tarafından görülememesi en dikkat edilen unsurlardan biridir. Cenazenin havalimanına kabulünden sonra uçağa taşınması sırasında cenaze nakil aracı, ambulans, üstü kapalı bagaj taşıma aracı ve traktörler kullanılabilmektedir. Yolcular uçağa alınmadan ve bagajlar uçağa yüklenmeden önce cenazeler uçağa yüklenmektedir. Ayrıca belirlenen kurallar çerçevesinde, cenazelerin üstüne herhangi bir şey koymak veya tabutları üst üste koymak yasaktır. Yolcular bu önemlerden dolayı havalimanı içerisinde veya apronda tabut veya cenaze göremezler.

No comments

resmin alt tagı

Herkes İçin Havacılık Derneği, 2015 yılında öğrenciler tarafından kurulan ve yönetilen bir dernek olarak İLK ve TEK olma özelliğiyle havacılık tarihine imzasını bırakmıştır.

Bugün itibariyle ise 3150+ üyesi ve 7 temsilciliği ile Havacılığın En Büyük Sivil Toplum Kuruluşu haline gelmiştir.

Mail Formu

     

    İletişim

    Yenişehir Mahallesi Osmanlı Bulvarı No:2 Ayport Sitesi A Blok Ofis No:2
    Pendik/ İstanbul

    info@herkesicinhavacilik.com