resmin alt tagı

Shock Absorber Nedir?

215 Views

Shock Absorbers’ler, çarpma, sarsıntı ve titreşim gibi fiziksel etkileri gidermek için kullanılan mekanik cihazlardır. Shock absorbers’ler, hareket eden sistemlerin mekanik enerjisini etkili bir şekilde kontrol etmek için kullanılan süspansiyon sistemidir.

Uçaklarda Shock Absorber Ne Yapar?

Uçaklarda shock absorber, uçuş sırasında meydana gelen kütle değişimlerinin etkilerini azaltmak için bir tür amortisör olarak bilinen bir aygıttır. Uçağa monte edilmiş bu cihazlar sayesinde pilotun kontrol paneline aktaracağı her veriyi daha istikrarlı bir şekilde almasına izin verir.

Uçaklarda Shock Absorber Avantajları Nelerdir?

Shock Absorbers’ler, özellikle yerinden yükseklik veya hizadan kaynaklanan ani hareketlerden kaynayacak şok dalgaların emilmesine yardımcı olur.

Aniden ya da beklenmedik biçimde oluşabilecek gövde titreşimi veya zorlamalara maruz kalan uçağa bağlantılı motor parçalarında meydana gelebilecek hasarların önlenebilmesi de bu makinenin fonksiyonudur. Bununla birlikte, Shock Absorbers’ler ayrıca dijital ekranda gösterilen parametrelerdeki değer değişmelerini engellerken; teknolojisiyle beraber artmış performans sağlar.

Hava olaylarından kaynaklı doğan zaman kayıplarının önüne geçtiğini belirtmeliyiz. Shock Absorbers’lar ayrıca enerji tasarrufunu da beraberinde getirerek yakıt faturasında minimumda tutmaya da yardımcı olurlar.

Uçuşların uzun vadede güvenli ve verimli olmasını sağlar. Öncelikle, uçakların, farklı hava koşullarında ve sert kalkışlarla havada hareket ettikleri zorlu şartları karşılamasına yardımcı olurlar. Shock Absorbers’ler, uçakların tüm fiziksel hareketlerini hafifletir ve böylece uçuş güvenliğini arttırır. Aynı zamanda uçakların yolculuklarının daha gürültüsüz ve konforlu olmasını sağlar.

 

No comments

resmin alt tagı

Herkes İçin Havacılık Derneği, 2015 yılında öğrenciler tarafından kurulan ve yönetilen bir dernek olarak İLK ve TEK olma özelliğiyle havacılık tarihine imzasını bırakmıştır.

Bugün itibariyle ise 3150+ üyesi ve 7 temsilciliği ile Havacılığın En Büyük Sivil Toplum Kuruluşu haline gelmiştir.

Mail Formu

     

    İletişim

    Yenişehir Mahallesi Osmanlı Bulvarı No:2 Ayport Sitesi A Blok Ofis No:2
    Pendik/ İstanbul

    info@herkesicinhavacilik.com