resmin alt tagı

Uçak Yolculuğu Kaç Ana Noktadan Oluşmaktadır?

140 Views

Seyahatler arasında en hızlı ve en güvenli seyahat seçeneği uçak yolculuğudur. Kalkış noktasından varış noktasına ulaşana kadar uçak yolculuğunun pek çok aşaması bulunmaktadır.

  1. Uçak Bileti Alınması
  2. Uçuşa Hazırlık
  3. Check-in ve Bilet İşlemleri
  4. Havalimanı Bagaj İşlemleri
  5. Bilet Kontrol ve Uçağa Gidiş
  6. Seyahat
  7. Varış Noktasına Ulaşım

Check-in Yapmak Önemli Midir?

Uçuştan 24 saat önce check-in işlemi başlamaktadır. Check-in işlemi, almış olduğunuz bilet için kendinize uçakta koltuk seçmeniz, fazladan bagajınız varsa ek bagaj eklemeniz, ek hizmet almak istiyorsanız talep oluşturmanız ve faydalanmak istediğiniz diğer hizmetler için havalimanına gelmeden önceden yapılması gereken önemli bir işlemdir. Havayolu firmaları uçuşa bilet alıp gelmeyecek yolcuları düşünerek koltuk sayısından fazla bilet satışı yapmaktadır. Check-in işlemini havalimanına bırakmanız dahilinde satın almış olduğunuz koltuk sizden önce check-in yapmış veya havalimanına sizden önce gelmiş kişilere verilebilmektedir. Bu durumlarda bir sonraki uçuşa kalmanız söz konusu olacaktır.

Bagajım Hasar Alır veya Kaybolursa Ne Olur?

Bagajınızın hasar alması veya kaybolması durumunda varış havalimanında bulunan uçmuş olduğunuz havayolu firmasının ‘kayıp veya hasarlı bagaj’ bölümüne gidip bagajınızın sorunu hakkında talep oluşturabilirsiniz. Bagajınızdaki kırık, çatlak veya diğer hasar durumlarında havayolu firmaları yeni bir bagajı sizler için temin edebilmektedirler. Bagajınızın kaybolması durumunda ise havayolu firmalarının kayıp bagajlar hakkında hazırladıkları prosedüre göre işlem yapılmaktadır.

Varış Noktasında Sıkıntı Yaşanabilir Mi?

Yurt içi uçuşlarda sabıka kaydı, arama emri ve buna benzer ekstra durumlar harici sorun yaşanmamaktadır. Fakat yurt dışı uçuşlarında yabancı yolculardan vize talep eden ülkelerde vize süresi geçmiş veya vizesinde sorun olan vatandaşlar için sorunlar oluşabilmektedir. Bu gibi durumlarda yolcu hakkında gerekli işlemler yapılarak geldiği ülkeye yolcu geri gönderilmektedir. Ayrıca yurt içinde olduğu gibi sabıka kaydı, arama emri veya buna benzer durumları olan yolcuların şüpheli tespit edilmesi durumunda gerekli işlemler sınır polisleri tarafından yapılıp yolcu gelmiş olduğu ülkeye geri gönderilmektedir.

Uçak Bileti Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Uçak bileti alırken havayolu firmasının resmî web sitesi öncelikli olarak tercih edilmelidir. Ayrıca havayolu firmaları ile anlaşması olan şirketlerin acentalarından bilet almakta mümkündür. Bilet satın alma işlemlerini yaparken istenilen bilgilerin doğruluğu ve uçuş günü ve saati kontrol edilmelidir. Aktarmalı yurt dışı uçuşu bileti alan yolcuların aktarma ülkelerinde vize isteyip istemediği havayolu firmasından teyit edilerek bilet alınması gerekmektedir.

No comments

resmin alt tagı

Herkes İçin Havacılık Derneği, 2015 yılında öğrenciler tarafından kurulan ve yönetilen bir dernek olarak İLK ve TEK olma özelliğiyle havacılık tarihine imzasını bırakmıştır.

Bugün itibariyle ise 3150+ üyesi ve 7 temsilciliği ile Havacılığın En Büyük Sivil Toplum Kuruluşu haline gelmiştir.

Mail Formu

     

    İletişim

    Yenişehir Mahallesi Osmanlı Bulvarı No:2 Ayport Sitesi A Blok Ofis No:2
    Pendik/ İstanbul

    info@herkesicinhavacilik.com