resmin alt tagı

Havacılıkta Amadeus, SABRE ve Hitit Yazılımları Ne İşe Yarar?

434 Views

Havacılık sektörüne olan talep teknolojinin gelişmesiyle birlikte artmış ve bu durum havacılıkta yeni yazılımların geliştirilmesini sağlamıştır. Uçaklar, havalimanları, hava yolları, terminaller ve havacılıktaki yönetim kademeleri de her geçen gün teknolojiye duyduğu ilgiyi arttırıyor. Havacılık sektöründe kullanılan birçok farklı yazılım olsa da ben bu yazımda neredeyse her rezervasyon sisteminde kullanılan 3 farklı yazılımı ele alacağım.

Amadeus

Amadeus havacılık yazılımları, Amadeus IT Group tarafından geliştirilmekte olup tren, otobüs, gemi ve hava yolu rezervasyonlarında; ev, otel ve araba kiralama hizmetlerinde kullanılır. En çok kullanıldığı alan olan havacılık için birçok farklı rezervasyon sistemi geliştirmiştir. Bunun yanında yolcu hizmetleri sistemleri de mevcuttur.

SABRE

Kısaltması Semi-automated Business Research Environment olan ve SABRE Corporation tarafından geliştirilen havacılık yazılımları, hava yolları tarafından sıklıkla kullanılmaktadır. Yolcular SABRE’nin ürettiği çözümler sayesinde hava yolu firmalarından uçak rezervasyonu yaptırabilir.

Hitit

Türkiye’nin birinci, dünyanın üçüncü en büyük havacılık teknolojileri firması olan Hitit, hava yolu işletmelerine yazılım çözümleri sunmaktadır. Geliştirdikleri Crane yazılımı sayesinde ulusal ve uluslararası hava yollarına kalkış kontrol sistemi, muhasebe, biletleme, sadakat ve müşteri hizmetleri, hatlar arası ve ortak uçuş anlaşmaları, dağıtım ve satış kanalları ve başka pek çok alanda yazılım hizmetlerini vermektedir. Blue Sky Awards tarafından Hitit firmasına 2021 yılında farklı dallarda olmak üzere 2 adet ödül verilmiştir.

No comments

resmin alt tagı

Herkes İçin Havacılık Derneği, 2015 yılında öğrenciler tarafından kurulan ve yönetilen bir dernek olarak İLK ve TEK olma özelliğiyle havacılık tarihine imzasını bırakmıştır.

Bugün itibariyle ise 3150+ üyesi ve 7 temsilciliği ile Havacılığın En Büyük Sivil Toplum Kuruluşu haline gelmiştir.

Mail Formu

     

    İletişim

    Yenişehir Mahallesi Osmanlı Bulvarı No:2 Ayport Sitesi A Blok Ofis No:2
    Pendik/ İstanbul

    info@herkesicinhavacilik.com