resmin alt tagı

Bagaj Türleri Kaça Ayrılır?

586 Views

Seyahat ederken tüm gereksinimlerimizi yanımızda taşımak isteriz. Hava yolu şirketleri her yolcu için kısıtlı bagaj hakkı verir. Çoğu zaman verilen bagaj hakkını aştığımız olur. Gelin beraber bu bagaj türlerinin kaça ayrıldığını ve işlevlerini inceleyelim.

Bagajları 2 şekilde gruplandırabiliriz;

1. Kayıtsız Bagaj: Kabin ve el bagajı olarak kendi içinde ayrılabilir. Yolcuların uçağın içine yani yanına alabildiği bagaj türleri olarak tanımlanabilir. Bu bagaj türünde en önemli unsur taşınılan sıvıdır. Kabin bagajlarında taşınan sıvı 100 ml’yi geçmemelidir. Ayrıca hiçbir basınçlı, yanıcı ve patlayıcı maddenin uçağa sokulmaması gerekir. Bu uygulamadan muaf olan iki unsur vardır. Bunlar bebek mamaları ve raporlu ilaçlardır. Duty Free’den sıvı maddeler içeren bir alışveriş yaptık bunu uçak içine götüremeyecek miyiz? sorusu akıllara gelebilir. Duty Free’den yapılan ürünlerin şeffaf ambalajda ve faturasının saklanması gerekir.

Kişisel eşya sınıfına giren sırt çantası, kamera çantası, dizüstü bilgisayar çantası gibi eşyalarınızı tüm seyahat boyunca yanınızda tutmanız gerekir.

2. Kayıtlı Bagaj: Her hava yolunun kendi özelinde belirlediği bazı kurallar vardır. Örneğin her firmanın belirlediği kilogram aynı değildir. Bu bagajlar uçağın kargo kısmında taşınır. Kayıtsız bagajlarda olduğu gibi hiçbir basınçlı, yanıcı ve patlayıcı maddenin uçağa sokulmaması gerekir. Sıvı taşınacaksa da gerekli paketleme önlemlerinin alınmış olması beklenir. Bazen bagaj hakkını aştığımız durumlarda garantisi olmamasıyla birlikte ek ücret ödenmesi ile taşınabilinir. Bazen de bu ek bagajımızı kargoya vermemiz gerekebilir.

Uçuş güvenliğinin ne denli önem arz ettiği tüm tartışmalara kapalıdır. Bundan ötürü havalimanlarına girişten itibaren güvenlik en üst seviyede tutulur. Tehlikeli eşyalar olarak nitelendirilen bazı eşyalar vardır. Bunları güvenlik nedeniyle hiçbir bagajınızda taşımamanız gerekir.

Uçuşlarda yasaklı eşyalardan bazılarını maddeleyerek belirtmek gerekirse;

  • Yaralayıcı ve kesici aletler,
  • Akıcı maddeler,
  • Sıkıştırılmış (basınçlandırılmış), örneğin sprey gazlar,
  • Aşındırıcı maddeler,
  • Lityum içeren piller,
  • Zehirli ve bulaşıcı maddeler,
  • Radyoaktif maddeler

No comments

resmin alt tagı

Herkes İçin Havacılık Derneği, 2015 yılında öğrenciler tarafından kurulan ve yönetilen bir dernek olarak İLK ve TEK olma özelliğiyle havacılık tarihine imzasını bırakmıştır.

Bugün itibariyle ise 3150+ üyesi ve 7 temsilciliği ile Havacılığın En Büyük Sivil Toplum Kuruluşu haline gelmiştir.

Mail Formu

     

    İletişim

    Yenişehir Mahallesi Osmanlı Bulvarı No:2 Ayport Sitesi A Blok Ofis No:2
    Pendik/ İstanbul

    info@herkesicinhavacilik.com