resmin alt tagı

Havalimanı Uçuş Bilgi Ekranlarını Kim Kontrol Eder?

375 Views

Uçuş Bilgi Ekranı Nedir? Bu Ekranda Neler Bulunur?

Uçuş bilgi ekranı, uçuş numarası, destination ve departure noktaları, STA-ETA saati gibi uçuş bilgilerinin yolculara ve personele aktarıldığı bir ramp hizmetidir. Yolcular ve personel bu ekran sayesinde uçağın durumunu görerek uçuş ve yer hizmetlerinin aksatılmadan yerine getirilmesini sağlar. 7/24 çalışması havalimanın işleyişi için kritik öneme sahiptir.

Ramp Hizmeti Nedir?

Uçuş işlemlerinin güvenli ve eksiksiz yerine getirilmesi için yapılan faaliyetlerdir ve uçuşa yönelik gerçekleştirilen hizmetlerin birçoğu ramp hizmeti adıyla anılır. Yer hizmetleri faaliyetinin önemli bir bölümünü kapsar. Yer operasyonlarının etkinliğini sağlayan ramp hizmetleri içerisinde uçuş bilgi ekranının kontrolü de yer alır.

Uçuş Bilgi Ekranı Kim Tarafından Kontrol Edilir?

Havacılıkta iletişim ve haberleşme oldukça büyük bir önem arz eder. Yer istasyonları ve hava istasyonları arasında radyo/telsiz frekansları ile iletişim sağlanır. Pilot ile yapılacak her türlü haberleşme ve kurulacak iletişim Hava Trafik Kontrol Hizmeti (ATC) çerçevesinde gerçekleştirilir. Ramp Kule de bu hizmetin bir parçasıdır. Ramp Kule; uçuş mürettebatı, havayolu temsilcisi ve operasyonla ilgili her türlü birim arasındaki koordinasyonu sağlayan Harekât Memurundan ve Meydan Kontrol Kulesi’nden aldığı bilgileri uçuş bilgi ekranına aktarır ve güncellemesini yapar.

No comments

resmin alt tagı

Herkes İçin Havacılık Derneği, 2015 yılında öğrenciler tarafından kurulan ve yönetilen bir dernek olarak İLK ve TEK olma özelliğiyle havacılık tarihine imzasını bırakmıştır.

Bugün itibariyle ise 3150+ üyesi ve 7 temsilciliği ile Havacılığın En Büyük Sivil Toplum Kuruluşu haline gelmiştir.

Mail Formu

     

    İletişim

    Yenişehir Mahallesi Osmanlı Bulvarı No:2 Ayport Sitesi A Blok Ofis No:2
    Pendik/ İstanbul

    info@herkesicinhavacilik.com