resmin alt tagı

Pilotlar Neden İngilizce Bilmek Zorunda

580 Views

Günümüzde birçok meslek dalında İngilizce çokça önemli bir durumda. Tabi ki Havacılık Sektöründe de İngilizce olmazsa olmaz. Hem herkes tarafından anlaşılır olması bakımından hem de olası kaza ve can kayıplarının önüne geçmek için, ICAO 2001 yılında aldığı bir kararla havacılığın resmi dilinin İngilizce olmasına karar verdi. Yayınladığı yönerge ile dünya genelinde pilotların, hava trafiği kontrolörlerinin ve kulede görev yapanların arasındaki iletişimin İngilizce olmasını zorunlu tuttu. Havacılık Dili İngilizce

Havacılık gibi pilotluk mesleğinde de İngilizce oldukça önemli konumda. Hatta bu meslekte İngilizceyi anadiliniz olan Türkçeden daha iyi bilmeniz gerekiyor. Havayolu pilotlarının sıkça yurtdışında konakladığı düşünüldüğünde İngilizce bilmek onların sosyal hayatlarında da oldukça yardımcı olacaktır.

Pilotlar bizzat uçağı güvenli bir şekilde uçurmaktan sorumlu oldukları için doğru ve net bir şekilde iletişimi sağlayabilmelilerdir. Yanlış anlamaları fark ederek çözümleme, haberleşme stratejilerini kullanabilme ve mesajların doğru iletilmesi gibi kriterlere dikkat ederek yanlış anlaşılmanın önüne geçmek zorundadırlar. Bu sebeple ICAO İngilizce bilmenin yanı sıra seviyesinin de 4 ve üzerinde olmasını zorunlu tutmuştur. ICAO’dan Yeterlilik Testi

İngilizce Dil yeterliliği konusunda ICAO; gramer, telaffuz, kelime bilgisi, akıcı konuşma, anlama ve anlatma, interaksiyon gibi konu başlıklarının hepsinde dil yeterliliği cetveline göre bir ölçüm yapmakta ve değerlendirme altına almaktadır.

No comments

resmin alt tagı

Herkes İçin Havacılık Derneği, 2015 yılında öğrenciler tarafından kurulan ve yönetilen bir dernek olarak İLK ve TEK olma özelliğiyle havacılık tarihine imzasını bırakmıştır.

Bugün itibariyle ise 3150+ üyesi ve 7 temsilciliği ile Havacılığın En Büyük Sivil Toplum Kuruluşu haline gelmiştir.

Mail Formu

     

    İletişim

    Yenişehir Mahallesi Osmanlı Bulvarı No:2 Ayport Sitesi A Blok Ofis No:2
    Pendik/ İstanbul

    info@herkesicinhavacilik.com