resmin alt tagı

Havalimanlarındaki Farklı Check-In Yöntemleri Ve Kullanış Biçimleri Nelerdir?

612 Views

Uçakla seyahat ederken, yolcular tarafından izlenilmesi ve dikkat edilmesi gereken bazı adımlar vardır. Adımlardan biri de uçuştan belirli saat öncesinden check-in işlemlerini gerçekleştirmektir. Check-in işlemleri nasıl halledilir? Check-in yapabilmenin yöntemleri nelerdir?

Check-In Nedir?

Yolculuk yapacakların uçağa binebilmesi için uçuştan önce yapılması gereken işlemdir. İşlem sırasında yolcuların kimlik bilgilerini sistemde kaydederek, yolcuların uçaktaki koltuk numaralarını belirler ve uçağa geçilmeden önce son kayıt işlemi tamamlanmış olur.

Farklı Check-In Yöntemleri

Kontuar Check-In: Kontuar, havalimanlarında bulunan ve uçuşu olan yolcuların check-in işlemlerini yapabilmelerini sağlayan alanlardır. Yoğunluk nedeni ile sıra oluşabildiği için şeritlerle bölümlere ayrılabilirler. Yolcuların, bagajları var ise yapmaları gerekli olan işlemdir. Yoğun vakitlerde kontuarlarda sıra oluşabilir. Yolcuların bu durumu göz önünde bulundurarak uçuş saatinden en az 2 saat önce havalimanında olmaları gereklidir.

Web Check-In: Elektronik bilete sahip olan yolcular, bileti aldıkları havayolu firmasının web sitesi üzerinden uçuştan önceki 24 ila 72 saat aralığında online olarak check-in işlemini gerçekleştirebilirler.  Bazı havayolu firmaları, sistem üzerinden otomatik olarak koltuk ataması yapabiliyor. Yolcular istediği takdirde ekstra ücret ödeyerek koltuk numarasını değiştirebiliyor.

Self Check-In: Birçok havalimanında self check-in cihazları bulunmaktadır. Self check-in cihazları ekrana gelmekte olan menüleri ekrana dokunarak kullanılabilecek şekilde tasarlanmışlardır. Bu cihazlar ile birlikte yolcular, oldukça hızlı bir şekilde biniş kartlarını alabilmektedirler.

Mobil Check-In: Yolcular, hangi havayolu firması ile yolculuk yapacaklar ise o firmanın mobil uygulamasını telefonlarına indirebilirler. Mobil uygulama sayesinde check-in işleminden faydalanabilirler. Mobil check-in hizmetine açık olan havalimanlarında, yolculuk için check-in yapıldıktan sonra mobil biniş kartı oluşturulmakta ve kontuara gidilmeden doğrudan uçağa gitmek mümkün hale gelmektedir. Bagajı olan yolcular, online check-in bankosuna valizlerini teslim ettikten sonra uçağa gidebilmektelerdir.

No comments

resmin alt tagı

Herkes İçin Havacılık Derneği, 2015 yılında öğrenciler tarafından kurulan ve yönetilen bir dernek olarak İLK ve TEK olma özelliğiyle havacılık tarihine imzasını bırakmıştır.

Bugün itibariyle ise 3150+ üyesi ve 7 temsilciliği ile Havacılığın En Büyük Sivil Toplum Kuruluşu haline gelmiştir.

Mail Formu

     

    İletişim

    Yenişehir Mahallesi Osmanlı Bulvarı No:2 Ayport Sitesi A Blok Ofis No:2
    Pendik/ İstanbul

    info@herkesicinhavacilik.com