resmin alt tagı

Uçaklar Nasıl Boyanır?

731 Views

Uçakların her seferinde yeni gibi olmasını sağlayan bu boyama işlemleri üç aşamada gerçekleştirilmektedir. İşlem için  hangara alınan uçağa önce bakıma giriş prosedürleri uygulanır. Daha sonra uçak maskeleniyor ve ilk aşamada boya sökücü ile uçağın eski boyası ve astar boyası uçaktan temizleniyor. Boya sökümü tamamlanan uçaklar kimyasal bir yıkama işlemi gördükten sonra uçağa tekrar astar uygulanır. Son aşamada ise uçağın son kat boyaması ile birlikte logo ve bayrak görsellerinin uçağa yerleştirilmesi yapılır. Yeni boya ve görseller ile ilk günkü görünümüne kavuşan uçaklar vernik uygulaması ile daha da parlaklık kazanıyor. 8 – 15 gün arasında süren bu çalışmalar sonrasında uçağın bakım çıkışları da tamamlanarak uçak sefere verilir.

Hava Koşullarından Etkilenen Boyalar

Dünya’nın farklı kesimlerine uzun uçuşlar gerçekleştiren bu uçaklar hava koşullarından oldukça etkileniyorlar. Bir anda farklı iklim değişikliklerine ve sıcaklık derecelerine maruz kalıyorlar. Bu yüzden uçak boyalarında;  yüzeyine çok iyi yapışan astarlar boyalar, sıcaklık değişikliklerine ve güneşin zararlı ışınlarına dayanabilecek biçimde boya malzemeleri kullanılıyor.

Uçaklar İçin Ne Kadar Boya Kullanılıyor?

Bir uçak için ortalama olarak 350 litre boya kullanılmaktadır. Bu boyaların oranı uçağın boyutuna göre değişmekle birlikte bu boya ortalama beş yıl boyunca uçakta dayanıklı halde kalabiliyor. Bu kadar büyük yüzeyde ince ve dayanıklı bir katman oluşturmak, uçakların ağırlığının artmaması için uygulanan teknoloji ile gerçekleşiyor. Kullanılan yüksek teknolojili ve kaliteli boyalar ile aynı zamanda en az 5 yıl süre ile kusursuz görüntüsünü koruyabilecek, dayanıklılığını devam ettirecek bir sonuç elde ediliyor.

No comments

resmin alt tagı

Herkes İçin Havacılık Derneği, 2015 yılında öğrenciler tarafından kurulan ve yönetilen bir dernek olarak İLK ve TEK olma özelliğiyle havacılık tarihine imzasını bırakmıştır.

Bugün itibariyle ise 3150+ üyesi ve 7 temsilciliği ile Havacılığın En Büyük Sivil Toplum Kuruluşu haline gelmiştir.

Mail Formu

     

    İletişim

    Yenişehir Mahallesi Osmanlı Bulvarı No:2 Ayport Sitesi A Blok Ofis No:2
    Pendik/ İstanbul

    info@herkesicinhavacilik.com