resmin alt tagı

Bagaj Bantları Nasıl Çalışır?

955 Views

Havalimanlarında birçok noktada bekleme halindeyiz. Güvenlik noktası, kontuar sırası, uçağa alım ve bagajlarımızın gelmesini beklediğimiz bant.Bagajlar hangi işlemlerden geçer? Bagaj bantları nasıl işler? Bagaj bandı, varış havalimanlarının gelen yolcu kısımlarında yolculara kontrol edilmiş bagajları teslim eden bir cihazdır. Tüm havalimanları bu cihazları kullanmaz. Bagaj bandı kullanmayan havalimanları bagajları belirli bir noktada yere koyarak veya duvardaki bir açıklıktan kaydırarak teslim ederler.

Bagaj Teslimi Süreci Nasıl Gerçekleşir?

Bavullar öncelikle kontuar kısmında yer alan bandın üzerinden havalimanının altında bulunan “şut altı” isimli bölüme gönderilir. Bavullar alt bölüme ulaştığında otomatik ayırma sistemi ile gideceği uçağa aktarımı sağlanır. X-Ray taraması havalimanına girişte kontrol edilmesine rağmen bu bölümde de yapılır. Alanda bulunan kameralar hırsızlık ihtimaline karşı kayıt halindeler. Şut altındaki bant düzeneğinin en uç kısmında bir traktör bekliyor. Aynı uçağa gidecek bavullar bir arada ilgili uçağa yol alırlar. Uçağa ulaşan bavullar sizinle beraber gideceğiniz yere ulaştıktan sonra, işlemler ters yönde gerçekleşmeye başlar.

Bagaj Bantları Sistemleri

Tek seviyeli bir sistemde, bant duvardaki bir açıklıktan bavul terminale teslim edilir. Bant genellikle duvar boyunca kısa bir mesafe uzunluğundadır. Birçok yolcunun banda erişmesine izin veren uzun bir oval oluşturarak duvardaki ikinci bir açıklıktan yükleme alanına geri döner. Çok seviyeli bir sistemde, bagajlar genellikle sistemin yukarısından veya altından yüklemesi yapılır. Daha sonradönen sistemin üzerine yerleştirmesi gerçekleştirilir. Bu tip sistemin iki taşıma bandına sahip olması yaygındır. Bagajlarınyolculara teslim edilme hızını arttırır. İki sistemin birleşimi olan çeşitli bagaj bant sistemleri de bulunur. Bagajlar sistemin üstündeki bölmeden yüklemesi yapılır ve bant üzerinden bagajlara erişim sağlanır. Bununla birlikte, ovalin arka kısmıduvardaki açıklıklara ilerler, böylece bagaj görevlileri tarafından erişilebilir.

Dönen Sisteme Kabul Edilmeyen Bagajlar Nelerdir?

  • Tekerlekli sandalyeler
  • Bisikletler
  • Bebek arabaları
  • Çocuk oto koltukları
  • Kayak takımları
  • Golf çantalarındaki golf sopaları
  • Sörf tahtaları

Bu bagajlar şu şekillerde teslim edilirler; teslim için yere koyulur, özel bir bölgede teslim edilir, müşteri hizmetleri ofisinde teslim alınır, özel raflara yerleştirilir(kayak bölgesi varış yerlerinde yaygındır).

No comments

resmin alt tagı

Herkes İçin Havacılık Derneği, 2015 yılında öğrenciler tarafından kurulan ve yönetilen bir dernek olarak İLK ve TEK olma özelliğiyle havacılık tarihine imzasını bırakmıştır.

Bugün itibariyle ise 3150+ üyesi ve 7 temsilciliği ile Havacılığın En Büyük Sivil Toplum Kuruluşu haline gelmiştir.

Mail Formu

     

    İletişim

    Yenişehir Mahallesi Osmanlı Bulvarı No:2 Ayport Sitesi A Blok Ofis No:2
    Pendik/ İstanbul

    info@herkesicinhavacilik.com