resmin alt tagı

Uçuş Sırasında Verilen Kulaklıklar Temiz Mi ?

709 Views

Uzun uçuş yapacağınız zaman hangi filmi seyretsem diye aklınızdan geçiriyorsunuz. Oturacağınız koltukta plastik poşet içinde çift girişli bir kulaklık karşılıyor. Veya kabin memuru, uçağın kalkış öncesinde uçuş sırasında kullanacağınız amenity kit ile birlikte kulaklık dağıtıyor. Business class koltuk türü  olan uçak firmaları gürültüyü kesen kulaklıkların ise üç girişi var. Bu kulaklıkların birden çok girişin olması hemen akla ‘kulaklık hırsızlığı’ gelse de aslında çift veya üçlü girişin sebebi uçuş emniyeti için yapılan anonsun yolcuya doğru olarak ulaştırılmasını sağlamaktır.

Anonsların Duyulmasını Sağlamak

Yolcu uçakları havalanmadan önce yolculara acil durumlarda ne yapılacağının anlatılması gerekiyor. Bu bilgilendirmeyi kabin memurları yapabiliyor veya şirketler hazırladıkları videoları yolcuların önündeki ekranlardan yayınlıyor. Videolara bazı şirketler işitme engelli insanlar için işaret dilini de açılan pencerede ekliyor. Bu video oynatılırken veya havada kabin memuru herhangi bir anons yaptığında yolcunun söylenilenleri duyması ve uygulaması gerekiyor. Eski uçaklarda kabin eğlence sisteminde anons bazen dinlediğiniz müzik, film vb. kanallardaki sesi kesemiyordu. İkinci giriş ile anons yolcuya sorun olmadan ulaştırılması isteniyor. Şuan ki uçaklarda ise kabin eğlence sistemleri çok daha gelişmiş durumda. Uçakta anons yapılacağı zaman eğlence sistemi otomatik olarak duruyor. Anonsun bitmesi ile yeniden başlıyor. Bu durumda artık bu tür çift girişlere de çok fazla gerek duyulmuyor.

Kulaklık Hırsızlığını Önlemek

Havayolları kulaklıkların çalınmasını önlemek için çift veya üç girişli kulaklıkları tercih ediyor. Böylelikle çalışan bir kulaklık tekrar uçak dışında kullanmak mümkün olmuyor.

Yolcu Kendi Kulaklığını Kullanıyor

Yolcular, başka kulaklık kullanmak istemiyor. Çünkü kendi kulaklığının sesine, kulağını kavramasına alıştığından dolayı ve başkasının dokunmadığı kendi kulaklığını kullanmak istiyor.  Havayolu şirketleri ise kulaklıkların temizliğini kulaklığın süngerlerini değiştirip tekrar yolcularına kapalı bir paket içerisinde hazır hale getiriyor. Yolcular sağlık açısından havayollarının verdiği iki veya üç girişli olan kulaklıkları kullanmadıkları süre içerisinde kendi kulaklıklarında anons yapıldığında duyamadıkları zaman sıkıntılar ortaya çıkabiliyor.

 

 

No comments

resmin alt tagı

Herkes İçin Havacılık Derneği, 2015 yılında öğrenciler tarafından kurulan ve yönetilen bir dernek olarak İLK ve TEK olma özelliğiyle havacılık tarihine imzasını bırakmıştır.

Bugün itibariyle ise 3150+ üyesi ve 7 temsilciliği ile Havacılığın En Büyük Sivil Toplum Kuruluşu haline gelmiştir.

Mail Formu

     

    İletişim

    Yenişehir Mahallesi Osmanlı Bulvarı No:2 Ayport Sitesi A Blok Ofis No:2
    Pendik/ İstanbul

    info@herkesicinhavacilik.com