resmin alt tagı

Yolcu Uçağında Canlı Hayvan Taşımacılığı Nasıl Yapılır, Kuralları Nelerdir?

927 Views

Uçakta seyahat ederken yanınızda evcil hayvanlarınızı belirli şartlara ve prosedüre uyarak götürebilirsiniz. Evcil hayvan taşıma kuralları havayolundan havayoluna farklılık gösterir. Evcil hayvanlar yalnızca yolcu eşliğinde uçağa kabul edilir.

Bir Yolcu Uçakta En Fazla Kaç Hayvan Taşıyabilir?

Uçak tipine ve büyüklüğüne göre taşınabilecek canlı hayvan sayısı belli bir sınırdadır. Uçuşta her bir yolcu için iki kafes kabul edilir ve bir tanesi kabine alınır.

Evcil Hayvanların Uçağa Kabul Aşaması Nasıl Oluyor?

Kabinde yolcu beraberinde evcil hayvan olarak sadece kedi, köpek ve küçük ötücü kuşlar (muhabbet kuşu, kanarya) taşınabilir. Kabin içinde ve kargo bölümünde canlı hayvan taşınabilmesi için rezervasyonun uçuş saatinden en geç 6 saat öncesine kadar yapılması gerekir. Kafesin standart boyutlara uymaması, ağırlığının 8 kg’dan fazla olması gibi nedenlerle kabine alamadığımız evcil hayvanlarınızı, özel kafeslerinde uçaklarımızın kargo bölümünde taşıyabiliyoruz Evcil hayvan bagajda seyahat edecekse check-in sırasında havayolu görevlisine teslim ediyor, inişte de yine görevliden teslim alıyorsunuz. Yanınıza alacaksınız direk aprona evcil hayvanınızla giriyorsunuz. Evcil hayvanınızın kafesinin üzerinde mutlaka ad ve soyadı bilgisi, ev adresi, kişisel telefon numaranız, evcil hayvan sayısı ve evcil hayvanınızın adı olan bilgilendirme etiketi ekleyin. Bu etiket olmadan canlı hayvan uçağa alınmıyor. Evcil hayvanınıza ait sağlık belgesi ve aşı kâğıdını check-in sırasında yanınızda bulundurun. Seyahatinizde taşınacak olan evcil hayvanınızın, kişisel bagaj hakkınıza dâhil değildir. Ayrıca canlı hayvanınız için ek ücret ödenir. Canlı hayvanın  kargo kısmında taşınması konusunda son kararı pilot verir.Bu sebeple, uçuştan önce pilotlarımızın havalandırma koşullarının yeterli olmadığını bildirirlerse, evcil hayvanlarınızı kargo bölümünde taşınmaz.

Hangi Hayvanların Uçakta Taşınması Yasaktır?

Uluslararası havacılık kuralları nedeniyle bazı evcil hayvanlarınızı uçuşa kabul edilmez. Amerikan Pitbull Terrier, Amerikan Staffordshire Terrier, Pitbull Terrier, Japanese Tosa, Dogo Argentino, Fila Brasileiro gibi tehlikeli ve saldırgan köpek türlerinin uçakta seyahat etmesi yasaktır.

Evcil Hayvanların Dış Hat Seferlerinde Taşınması İçin Koşullar Nelerdir?

Seyahat edeceğiniz ülkenin evcil hayvan için istediği belgelerin tam olması gerekiyor. Olumsuz bir durumda hayvan taşınmaz. Avrupa Birliği üyesi olmadığımız için üye ülkelere seyahat ederken petinizin inaktif kuduz aşısını yaptırmanız gerekiyor. Bu nedenle aşıyı son haftalara bırakmamaya dikkat edin. Bazı ülkeler yurtdışından canlı hayvan kabul etmiyor. Bundan dolayı uçuş gününden önce gideceğiniz ülkenin bu konuyla ilgili kurallarına araştırın. Hamile hayvanlar uçuşa kabul edilmiyor. Emziren anneler ile 8 haftadan küçük veya anne sütünden kesilmemiş yavru kedi/köpekler uçuşa kabul edilmiyor

 

No comments

resmin alt tagı

Herkes İçin Havacılık Derneği, 2015 yılında öğrenciler tarafından kurulan ve yönetilen bir dernek olarak İLK ve TEK olma özelliğiyle havacılık tarihine imzasını bırakmıştır.

Bugün itibariyle ise 3150+ üyesi ve 7 temsilciliği ile Havacılığın En Büyük Sivil Toplum Kuruluşu haline gelmiştir.

Mail Formu

     

    İletişim

    Yenişehir Mahallesi Osmanlı Bulvarı No:2 Ayport Sitesi A Blok Ofis No:2
    Pendik/ İstanbul

    info@herkesicinhavacilik.com